• Voedings- en leefstijladvies voor jong en oud
  • +31 6 383 989 47
  • info@nutreatious.nl

Mijn naam is Zsuzsi Faragó, geboren Hongaarse (1982), afgestudeerd aan de Universiteit van Leiden (Italiaanse Taal en Letterkunde) en nu trotse eigenaresse van NutrEATious. Ik wil jou vanuit mijn expertise, mijn bevlogenheid en oprechte interesse in jou, helpen de kracht van gezond én heerlijk eten leren te benutten. Aangevuld met de bij jou passende leefstijladviezen en coaching. Omdat ik jou in jouw persoonlijke zoektocht wil helpen, zal ik jou op deze pagina evengoed de kans bieden mij te leren kennen via mijn reis van Italiaanse Taal en Letterkundige naar de Natuurvoedingsadviseur, Kindervoedingscoach en toegepaste Stressologe die ik nu ben.

MIJN SCHARNIERPUNT

Er zijn van die momenten in het leven waarna alles anders is. Scharnierpunten in ons bestaan. Hoewel ik dit moment in mijn leven nu beschouw als een gift, dacht ik er destijds heel anders over.  Op mijn scharnierpunt keek de arts mij recht in de ogen toen hij zei; “Mevrouw, deze chronische auto-immuunziekte is voor de rest van uw leven. U zult helaas voor altijd medicatie moeten gebruiken”.

UIT OVERTUIGING KIEZEN

 

Ik weet nog dondersgoed dat ik vroeg wat ik met voeding kon doen om de klachten te verminderen, maar daar geloofde men niet in. Ik realiseerde mij dat de invloed van voeding geen onderdeel van mijn behandeling zouden worden, ik zou er mijn eigen ontdekkingstocht van moeten maken. Ik voelde toen, en weet nu zeker, dat de arts geen gelijk had! Mijn waarheid leef ik nu, en ik ga tegenwoordig zelfs medicatievrij door het leven. Ik zeg het maar.

 

Ik heb altijd interesse en liefde gehad voor gezonde voeding en koken. Maar mijn wens om écht te begrijpen wat voeding voor mijn lichaam en gezondheid deed, ontstond toen ik zelf had ervaren wat een verschil het had gemaakt. Daarom ben ik de opleiding tot Natuurvoedingsadviseur begonnen. Ik kwam tot de ontdekking dat ik het heel leuk vind om anderen te helpen de voor hen juiste keuzes te maken. Om hen te zien groeien en vitaler worden. Reden genoeg om mijn roer om te gooien!

HET ROER OM

Daarom werd de Taal en Letterkundige een Natuurvoedingsadviseur. En daarom bleef ik mij hier verder in verdiepen (en zal ik dat ook blijven doen), door te kiezen voor de opleiding tot  Kindervoedingscoach en toegepaste Stressologe. 

Omdat ik geloof dat goede voeding en een gebalanceerde leefstijl ons niet alleen beter kan maken (zelfs als je op dit moment geen klachten denkt te ervaren), maar ons ook gezond kan houden. Hoe eerder een kind volwaardig leert te eten en leert over andere gezonde aspecten van zijn/haar levensstijl, hoe kleiner de kans op latere leeftijd om één of meerdere (chronische welvaarts-) ziekten te ontwikkelen. En hoe jonger iemand is, hoe sneller en beter de eventueel reeds ontstane klachten terug zijn te draaien. Is er iets mooiers dan dat??


Mijn wens is om jou in jouw zoektochten te versterken, door mijn kennis en ervaringen te delen.
En om zo jou en iedereen die er verder oren naar heeft te helpen de gezondheid in eigen handen te nemen!

Ben jij er klaar voor? Ik help je graag!


Ready?

Spreekt je dit aan? Neem contact met mij op voor je eerste stap om je lijf en ziel NutrEATious te gaan voeden.


WAT NEEM IK MEE?

 


WAAROM HEB IK DEZE BEDRIJFSNAAM GEKOZEN?

Ik had wel 100 ideeën! Maar welke kies je dan? Uiteindelijk moet je toch een keuze maken en NutrEATious kwam als winnaar uit de bus. Maar waarom? NutrEATious is natuurlijk een woordenspel. Voeding dat nutritious (voedzaam) is, en waarbij het er niet om gaat dat je niet eet. Je moet juist eten om je lichaam gezond te houden en natuurlijk wel nutritious eten! Vandaar: EAT nutritious = NutrEATious!

Verder zie je nog twee andere, in mijn ogen belangrijke, woorden terug; nut en treat. 

Ik ben gek op noten (ongebrand en ongezouten, dat spreekt voor zich), altijd al geweest.

Gelukkig zijn noten ook erg gezond! Oké, je moet ze wel met mate eten (dat is voor mij wel een uitdaging, nog steeds), maar eet ze het liefst wel elke dag, en wissel ze af.

Dan nog het woord treat... tja, voeding moet ook een treat voor jezelf zijn! Alles wat ik eet/maak is ook echt altijd een treat, vol smaak en kleur. Het eten brengt ons altijd plezier en voldoening en daarom is op deze manier eten echt geen straf, maar dus een TREAT! 

De bloem zelf verdient ook nog uitleg. Het bestaat uit 5 grote, verschillend gekleurde bloemblaadjes; elk bloemblaadje staat voor een criterium behorend tot natuurvoeding (puur, vers, eerlijk, gevarieerd en biologisch/bio-dynamisch). De één bestaat echter niet zonder de ander, vandaar dat zij samen ook nog een bloem vormen. En zo zijn mijn bedrijfsnaam en logo ontstaan!