Mijn naam is Zsuzsi Faragó, geboren Hongaarse, afgestudeerd aan de Universiteit van Leiden (Italiaanse Taal en Letterkunde), 16 jaar (rijks)ambtenaar geweest en sinds 2022 trotse eigenaresse van NutrEATious. Ondertussen heb ik het geluk gehad anderen te mogen begeleiden naar een goed voedingspatroon en een gebalanceerde leefstijl. Waarom ben ik deze totaal andere weg ingeslagen? 

DE DIAGNOSE

Er zijn van die momenten in het leven waarna alles anders is. Mijn eerste grootste life changing moment was, toen ik na zes maanden onzekerheid eindelijk te horen kreeg wat er met mij aan de hand was. “Mevrouw, u heeft een auto-immuunziekte, genaamd artritis psoriatica. Dit is voor de rest van uw leven. U zult helaas voor altijd medicatie moeten gebruiken”. Hoewel ik dit moment in mijn leven nu beschouw als een gift, dacht ik er destijds echt héél anders over.  

UIT OVERTUIGING KIEZEN

Na jaren emoties van zelfmedelijden, boosheid en haat richting mijn eigen lichaam (een lichaam, dat in mijn toenmalige overtuiging mij tegenwerkte) te hebben gevoed, waarbij ik mij telkens weer afvroeg waarom mij nou dit (zo jong) was overkomen, begon ik te denken in oplossingen. Geïnspireerd door een verhaal van iemand anders in een tijdschrift. Ik weet nog dondersgoed, dat ik mijn reumatologen daarna vroeg wat ik met voeding kon doen om de klachten te verminderen, maar daar geloofde men niet in. Dat kan toch niet waar zijn?!

Ik wist nog niet waarom en hoe, maar ik voelde intuïtief wel aan, dat daar toch wel kansen zouden liggen. Zo ben ik er mijn eigen ontdekkingstocht van gaan maken. Na veel research, vele boeken en veel experimenteren verder, weet ik nu zeker, dat de arts geen gelijk had! Ik heb niet alleen mijn voeding aangepast, maar ook mijn leefstijl en ik let erop wat ik tegen mijzelf vertel. Dit heeft allemaal grote impact gehad op het verloop van de aandoening. Mijn waarheid leef ik daarom nu, en ik ga zelfs medicatievrij door het leven. Ik zeg het maar.

HET ROER OM

Ik heb altijd interesse en liefde gehad voor gezonde voeding en koken. Maar mijn wens om écht te begrijpen wat voeding voor mijn lichaam en gezondheid deed, ontstond nadat ik zelf had ervaren wat een verschil aanpassingen hadden gemaakt. Daarom ben ik de opleiding tot Natuurvoedingsadviseur begonnen. Ik kwam zo tot de ontdekking, dat ik het heel leuk vind om anderen te helpen de voor hen juiste keuzes te maken. Om hen te zien groeien en vitaler worden. Reden genoeg om mijn roer om te gooien en NutrEATious op te starten! De tweede grootste life changing moment in mijn leven.


Mijn wens is om jou in jouw zoektochten te versterken, door mijn kennis en ervaringen te delen.

En, om jou zo te helpen de gezondheid in eigen handen te nemen!


HANDIG VOOR JOU OM TE WETEN

Ik ben gedreven in wat ik doe en ik zet mij volledig in voor jou. Ik verwacht wel commitment van jou. Want het wel of niet slagen, ligt in jouw handen en jouw inzet. Zit het even tegen, loop je ergens tegenaan? Dan ben ik er om samen met jou de passende oplossingen te vinden, zonder oordeel. Dit doe ik met veel liefde, want ik weet en begrijp heel goed waar je doorheen gaat. I have been there, done that! Mensen zien mij als een stabiele rots in de branding. Serieus, rustig en op de inhoud wanneer het nodig is. Maar, er is ook zeker ruimte voor een lach en een grap, want een dag niet gelachten is een dag niet geleefd! Ja, ook dat ben ik.

Benieuwd hoe ik jou kan helpen? Of gewoon even sparren? 

Vul het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Ik help je graag!


WAAROM HEB IK DEZE BEDRIJFSNAAM GEKOZEN?

Ik had wel 100 ideeën! Maar welke kies je dan? Uiteindelijk moet je toch een keuze maken en NutrEATious kwam als winnaar uit de bus. Maar waarom? NutrEATious is natuurlijk een woordenspel. Voeding dat nutritious (voedzaam) is, en waarbij het er niet om gaat dat je niet eet. Je moet juist eten om je lichaam gezond te houden en natuurlijk wel nutritious eten! Vandaar: EAT nutritious = NutrEATious!

Verder zie je nog twee andere, in mijn ogen belangrijke, woorden terug; nut en treat. 

Ik ben gek op noten (ongebrand en ongezouten, dat spreekt voor zich), altijd al geweest.

Gelukkig zijn noten ook erg gezond! Oké, je moet ze wel met mate eten (dat is voor mij wel een uitdaging, nog steeds), maar eet ze het liefst wel elke dag, en wissel ze af.

Dan nog het woord treat... tja, voeding moet ook een treat voor jezelf zijn! Alles wat ik eet/maak is ook echt altijd een treat, vol smaak en kleur. Het eten brengt ons altijd plezier en voldoening en daarom is op deze manier eten echt geen straf, maar dus een TREAT! 

De bloem zelf verdient ook nog uitleg. Het bestaat uit 5 grote, verschillend gekleurde bloemblaadjes; elk bloemblaadje staat voor een criterium behorend tot natuurvoeding (puur, vers, eerlijk, gevarieerd en biologisch/bio-dynamisch). De één bestaat echter niet zonder de ander, vandaar dat zij samen ook nog een bloem vormen. En zo zijn mijn bedrijfsnaam en logo ontstaan!