• Voedings- en leefstijladvies bij artritis psoriatica
  • +31 6 383 989 47
  • info@nutreatious.nl

Op deze pagina vind je mijn blogs & overpeinzingen waar ik je gratis en voor niets voorzie van kennis en tips omtrent voeding, gezondheid en de invloed van voeding en leefstijl op de werking van je lichaam. Soms in de vorm van een infographic of een filmpje, soms met gastblogs.

Wat heeft de HERFST te maken met BUIKVET en ONTSTEKINGEN?

Ah, een mooie, zonnige herfstdag! Eén van mijn favoriete dagen in het jaar. Helemaal, als je heerlijk in het bos aan het wandelen bent. Dat miste ik dan ook, toen wandelen niet echt ging vanwege de artritis gerelateerde gewrichtsklachten… Is er eigenlijk een relatie tussen de herfst en auto-immuunaandoeningen als artritis psoriatica? Nou, niet zo op het eerste gezicht, maar als we wat dieper gaan kijken, dan kan het er wel zijn. En dat heeft te maken met onze genetische herst-programmering en hoe wij hedendaags eten gedurende deze periode. Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Lees dan verder!

Lees meer »

Suiker & Ontstekingen

In deze blog, wil ik het graag hebben over suiker! Zo lekker, zo verslavend en zo destructief… Dat is iets waar in elke opleiding die ik gevolgd heb, 100% consensus over was. Mijn opleider bij de Kindervoedingscoach opleiding zei zelfs altijd ‘Het is gif! Suiker is nooit goed.’ Mijn focus in deze blog ligt natuurlijk op ontstekingen en hoe suiker daar invloed op heeft.

Lees meer »

AAN DE SLAG IN DE ZOMER met ARTRITIS PSORIATICA

Eindelijk is het zomer! Tentamens achter de rug of laatste drukke projecten op het werk afgerond, of misschien heb je iets anders gedurende het jaar gedaan, waar de zomer het einde van markeert. Ook weer gedaan! Nu de welverdiende vakantie. Moment van pauze, rust, genieten! Doe dat dan ook vooral!

Lees meer »

WAT IS NATUURVOEDING EIGENLIJK?

“Verbeter de wereld, start bij jezelf”. Dit is zeker iets waar ik in geloof en achter sta. Een voorbeeld dat vaak wordt gegeven is minder of geen vlees eten, omdat dat bij zou dragen aan een duurzamere wereld. Dit wordt ook gezegd over zuivel. Maar is dit wel zo duurzaam voor je eigen gezondheid? Alleen als je het goed doet en ervoor zorgt dat je volwaardig blijft eten en blijft luisteren naar wat jouw lichaam nodig heeft. Daarom sluit Natuurvoeding bij voorbaat geen voedingsgroepen buiten.

Lees meer »